FAIG

El Projecte FAIG és un projecte que s’engloba dins el marc metodològic general comú a tots els centres de La Salle a Catalunya, i que neix com a una resposta a les noves situacions i demandes de l’entorn que es troben els nostres estudiants. Aquest projecte suposarà un repte en la metodologia i marc de convivència entre educadors i alumnes, ja que significa un trencament amb els models estàndards de l’educació tal i com els hem entès des del segle XIX.
Per començar, la figura del professor evoluciona passant a ser educador, ja que un professor només ofereix una transmissió de coneixement unidireccional, mentre que la figura de l’educador és la d’aquell que transmet, però alhora rep informació. En aquest sentit tampoc parlem de l’educador en singular, sinó que en el procés d’aprenentatge de l’alumne, aquest sempre se sentirà acompanyat per un equip d’educadors en plural i també pels seus companys, fent que l’alumne no es pugui sentir sol al llarg d’aquest procés.
També cal esmentar que el Projecte FAIG es crea com a una necessitat que ens demana seguir el camí que han desplegat des de l’etapa d’Educació Infantil sota el nom de Programes d’Innovació, on destaquen especialment les característiques de programes personalitzadors i cooperatius.
 
OBJECTIUS
 
Dins del Projecte FAIG parlarem dels objectius com a eixos vertebradors. Aquests eixos es divideixen entre els objectius marcats per les Competències Bàsiques estipulats per la LOE, i els propis objectius del Projecte, sempre emmarcats dins el caràcter propi dels nostres centres.
Així doncs, el Projecte FAIG ha d’ajudar a l’alumne a ser :
·         INNOVADOR
·         CRÍTIC
·         CREATIU
·         EMPRENEDOR
·         FLEXIBLE
·         COMUNICADOR
·         GESTOR DE CONEIXEMENT
·         GESTOR DE TECNOLOGIA
 
El caràcter cristià també hi és present en l’eix del projecte, ja que aquest també vol ajudar l’alumne a créixer com a persona, a descobrir, donar valor i desenvolupar els potencials individuals. També vol contribuir a generar un nou conjunt de competències, molt relacionades amb la gestió del canvi i el protagonisme humanista i emocional que el caracteritza.
Uns objectius de caràcter més pràctic serien els següents:
Interioritzar els continguts d’aprenentatge proposats
Deduir les millors estratègies per a la solució de problemes
Ser capaços de desenvolupar processos reflexius que siguin un reflex de la
seva capacitat per transferir el coneixement a pensament.
Ser capaços de trascendir a les situacions estàndards a l’aula, tot aplicant de
forma eficaç el seu coneixement a situacions reals.